Τα βασικά αξεσουάρ για επιτυχημένες latte art δημιουργίες

Τα βασικά αξεσουάρ για επιτυχημένες latte art δημιουργίες

  

Tα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία της

Tα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία της δημιουργίας της latte art, καθώς οι ευφάνταστες φιγούρες που σμιλεύει ένας ταλαντούχος barista πάνω στο αφρόγαλα είναι ένα θέαμα που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο και όλοι πια θεωρούν την latte art… κανονική τέχνη. Ποια είναι όμως τα απαραίτητα latte art εργαλεία και τα art latte αξεσουάρ που θα πρέπει να έχει ένας barista στο πόστο του για να μπορέσει να δημιουργήσει ό,τι γεννήσει η φαντασία του;

Ένας barista για να μπορέσει να καταφέρει να μετατρέψει το αφρόγαλα σε ένα μικρό έργο τέχνης, θα πρέπει πάνω από όλα να έχει υπομονή και διάθεση για δημιουργία και διαρκείς πειραματισμούς και φυσικά θα πρέπει να έχει καταφέρει να τελειοποιήσει την τεχνική του στο αφρόγαλα (πριν ασχοληθεί κανείς με το latte art θα πρέπει να έχει γίνει εξπέρ στην τέχνη του αφρίσματος και να φτιάχνει πάντα ένα τέλειο αφρόγαλα με συμπαγή και κρεμώδη υφή). Αν κανείς τα έχει κατακτήσει όλα αυτά το μόνο που του λείπει, είναι τα κατάλληλα latte art εργαλεία και αξεσουάρ.

Δείτε τι θα χρειαστεί κανείς για να μπορέσει να αφήσει τη φαντασία του να δημιουργήσει μικρά αριστουργήματα πάνω στον γαλατένιο αφρώδες καμβά μιας κούπας καφέ.
 

Γαλατιέρα: Το μυστικό είναι στη μύτη!

Για να διαλέξει κανείς τη σωστή γαλατιέρα cappuccino, που θα του επιτρέψει να επιδοθεί στο latte art και να τελειοποιήσει την τεχνική του, θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή.

Η μύτη της γαλατιέρας πρέπει να είναι αρκετά λεπτή ώστε να επιτρέπει στον barista να κάνεi ακόμα και τα πιο ευφάνταστα σχέδια, ενώ η λαβή της πρέπει να είναι σταθερή για γερό κράτημα, καθώς το latte art είναι μια τέχνη που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια στις κινήσεις. Και φυσικά επειδή όλοι προσέχουν έναν barista όταν είναι στο πόστο του και… ζωγραφίζει πάνω στο αφρόγαλα, η γαλατιέρα  πρέπει να είναι αισθητικά άψογη. .
 

Θερμόμετρο: Χωρίς την κατάλληλη θερμοκρασία δεν θα κάνετε τέχνη αλλά… μουτζούρες

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν ασχοληθεί με το latte art είναι η μεγάλη σημασία της σωστής θερμοκρασίας του γάλακτος.

Το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο και κρύο αλλά όχι παγωμένο και η θερμοκρασία του θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 4 και 7 βαθμών Κελσίου. Για να βεβαιωθείτε πως το γάλα έχει τη σωστή θερμοκρασία, θα χρειαστείτε ένα ειδικό θερμόμετρο. 
 

Συλλογή Εργαλείων Latte Art: Τα… πινέλα του latte artista

Ένας λευκός καμβάς για να μεταμορφωθεί σε πίνακα ζωγραφικής χρειάζεται χρώματα και πινέλα και στη latte art, το χρώμα το χαρίζει ο καφές, αλλά ο latte artist χρειάζεται τα δικά του πινέλα που θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει ακόμα και το πιο περίτεχνο σχέδιο σε μια κούπα καφέ.

Μια συλλογή εργαλείων latte art περιλαμβάνει μια σειρά από σπάτουλες σε διάφορα μεγέθη και με ειδικές μύτες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακόμα και… ψιλοδουλειά και να σχεδιάσετε ό,τι έχετε εμπνευστεί με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Πηγή : www.barista.gr

Σχολιάστε ελεύθερα...