Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες -γιατί τις έχετε ήδη δοκιμάσει (με διάφορα αποτελέσματα)- το νέο βιβλίο της Victoria Moore «Πώς να πίνετε τα Χριστούγεννα» (How to Drink at Christmas) που παρουσίασε πρόσφατα η telegraph, προσφέρεται για να σας φρεσκάρει τη διάθεση για πειραματισμό.
Αλκοολούχοι συνδυασμοί για κάθε περίσταση γιορτινής συνεύρεσης, είτε αυτή είναι χαλαρή, είτε «μέχρι τελικής πτώσης»!
- Bramhope
Με τη μυρωδιά της λιωμένης ζάχαρης που απλώνεται σαν ατμός μέσα απ’ τις ζεστές αχτίδες του πρωινού καραϊβικού ήλιου, ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι μια σοφιστικέ παραλλαγή της δύναμης που αποπνέει το ρούμι. Είναι ωστόσο αρκετά πιο δυνατό, με μια γευστική απόληξη που σε τραβάει να το πίνεις γουλιά-γουλιά κι όχι να το ρουφάς βαριεστημένα. Απόλυτα απαραίτητο το ώριμο ρούμι, με τη βαθιά, πλούσια, χριστουγεννιάτικη γεύση του.
50ml παλαιωμένο ρούμι
Χυμός μισού lime
Χυμός 3 μανταρινιών
Μια γερή δόση Angostura bitters
3ml σιρόπι
Βάλτε όλα τα υλικά στο shaker με λίγο πάγο, ανακινείστε δυνατά και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι Martini.
- Cranberry cordial
Αυτός ο πουρές βατόμουρου που φτιάχνεται κατ’ οίκον είναι πολύ πιο φρέσκος και αποτελεσματικός από ένα έτοιμο τονωτικό. Επίσης, μοιάζει γιορτινά λαμπερός μέσα στο ποτήρι του. Μπορείς να προσθέσεις tonic, σόδα ή νερό της βρύσης για να αυξήσεις την ποσότητα αυτού του απολαυστικά δροσιστικού ποτού.
300g βατόμουρα, κατεψυγμένα ή φρέσκα
200ml νερό
100g ζάχαρη
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά. Αφού βράσουν, χαμηλώστε ακόμη περισσότερο και σιγοβράστε για δυο λεπτά. Σβήστε τη φωτιά, αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο (αλλιώς, θα σας γεμίσει τον τόπο όταν το βάλετε στο μπλέντερ) και στη συνέχεια μετατρέψτε το σε πουρέ είτε με χειροκίνητο μπλέντερ είτε με μίξερ. Σουρώστε τον πουρέ με λεπτό σουρωτήρι σε κανάτα για να απομονώσετε τα σπόρια. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες. Αραιώστε για να το σερβίρετε με πάγο και χοντρές φέτες πορτοκαλιού.
- Pavlovian G&T
Θέλετε οπωσδήποτε να ακούσετε τον όμορφο θόρυβο του πάγου σε ένα ανθεκτικό ποτήρι, τον χαρακτηριστικό ήχο του ανθρακούχου τόνικ όταν ανοίγετε τη φιάλη και τον απαλό ήχο του θρυμματισμού του πάγου την ώρα που έρχεται σε επαφή με το ανθρακούχο μείγμα; Το τόνικ χωρίς τζιν είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εντάξετε όσους δεν πρέπει να πιουν αλκοόλ στο κλίμα, πολύ καλύτερα από το να τους σερβίρεις πορτοκαλάδα, ωθώντας όλους τους ενοχλητικούς του πάρτι να τους ρωτούν επίμονα γιατί δεν πίνουν ένα «κανονικό» ποτό.
4-5 παγάκια
330ml τόνικ (ένα μικρό τενεκεδάκι)
½ φέτα λεμόνι
Βάλτε τον πάγο σε πλατύ ποτήρι. Προσθέστε το τόνικ, πιέστε το λεμόνι πάνω από το ποτό ώστε να προστεθούν μερικές σταγόνες χυμό, στη συνέχεια, ρίξτε τη φέτα του λεμονιού μέσα στο τόνικ και είστε έτοιμοι!
Πηγή : www.clickatlife.gr