5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στη συνέντευξη για να κερδίσεις τη δουλειά που θες!

5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στη συνέντευξη για να κερδίσεις τη δουλειά που θες!

  

Η συνέντευξη για τη νέα δουλειά σου έρχεται και θέλεις να μάθεις τι πρέπει να κάνεις!

Θέλεις να βρεις μία δουλειά και έχεις στείλει παντού βιογραφικά. Περιμένεις απαντήσεις και έρχεται η ώρα που σε παίρνουν τηλέφωνο και σου κλείνουν ραντεβού για μία συνέντευξη.

Σε πιάνει πανικός, αλλά είσαι και αρκετά ενθουσιασμένος που πέτυχες να πας μέχρι εκείνο το στάδιο. Τι κάνεις, όμως, τώρα; Πώς είναι μία συνέντευξη και τι πρέπει να πεις;

Ειδικά, αν είναι η πρώτη σου το άγχος σου θα είναι σε ακραία επίπεδα.

Δες εδώ, όμως, μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις (και κάποια που δεν πρέπει) για να κυλήσει η συνέντευξή σου όμορφα. Να έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

1. Να είσαι ευχάριστος

Σε μία συνέντευξη, όσο άγχος και να έχεις, πρέπει να είσαι ο καλύτερος εαυτό σου. Χαρούμενος, με αυτοπεποίθηση, ευχάριστος και πάνω από όλα να μην σε κυριεύσει το άγχος σε ότι και να σε ρωτήσουν. Δείξε ότι η κοινωνικότητα είναι το δυνατό σου στοιχείο και θα πάνε όλα καλά.

2. Να υποστηρίζεις αυτά που γράφεις στο βιογραφικό σου

Θα το έχουν μπροστά τους και θα σε ρωτάνε και πράγματα που έχεις βάλει εκεί, οπότε ότι και να έχεις βάλει μέσα στο βιογραφικό τους θα πρέπει να το υποστηρίξεις! Και να λες πάντα μα πάντα την αλήθεια και όχι υπερβολές.

3. Ντύσου καλά

Το ντύσιμο σου θα δείξει ότι παίρνεις στα σοβαρά τη δουλειά και δεν έχεις πάει απλά για να βγάλεις λίγα λεφτά ή για να περάσει η ώρα σου. Δείχνει, επίσης, ότι προσέχεις την εμφάνισή σου και δεν αφήνεσαι. Όλα αυτά μπορεί να σου φαίνονται χαζά αλλά είναι πολύ σοβαρά γιατί, φαντάζομαι, και εσύ έχεις κρίνει κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση.

4. Μην υπερθεματίζεις

Όπως και στο βιογραφικό, έτσι και στη συνέντευξη πρέπει να λες όσα έχεις κάνει χωρίς υπερβολές και χωρίς να τους δίνεις μεγαλύτερη σημασία από ότι έχουν.

5. Δείξε ότι θέλεις τη δουλειά

Ακόμα και αν δεν τη θέλεις, απλά την ζήτησες για να κάνεις κάτι, δείξε πραγματικά ότι το θέλεις! Ότι θέλεις να ξεκινήσεις από κει, ότι σου αρέσει η εταιρία. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μία εργατική εικόνα για τον εργοδότη σου.

 

Πηγή:www.naiolaia.gr

Σχολιάστε ελεύθερα...