.

Τομέας Τουρισμός

Στέλεχος Bar & Restaurant

162 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Απευθύνεται σε:
Άτομα που ψάχνουν να βρουν άμεσα δουλειά στο κλάδο του τουρισμού σε επιτελικό πόστο ή/ και επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους στον εν λόγω κλάδο.

Το πρόγραμμα παρέχει τόσο τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις για την εύρυθμη λειτουργία ενός χώρου εστίασης, όσο και τις πρακτικές στις θέσεις του Service, Barista και Bartender. Στο τέλος κάθε πρακτικής θεματικής ενότητας ακολουθεί εξέταση πιστοποίησης από τον τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ACTA)

Μένεις εκτός Θεσσαλονίκης; Κάλεσέ μας για να σου αναλύσουμε το πρόγραμμα Rural που αφορά τα σεμινάρια bartending. Τα προγράμματα Rural παρέχουν ευκολίες στην παρακολούθηση της θεωρίας, στέγη στις εστίες της σχολής και απομακρυσμένη επικοινωνία με τους καθηγητές.

Θεματολογία

Βασικές Αρχές Food & Beverage (F&B)

  • Τυπολογία επιχειρήσεων εστίασης.

  • Τάσεις της αγοράς εστίασης.

  • Κατανόηση και εφαρμογή μεθόδων Logistics στη διαχείριση αποθεμάτων.

  • Κοστολόγηση προϊόντων.

  • Ανεύρεση προμηθευτών, τη συνεργασία με αυτούς και την εύρεση των καλύτερων τιμών και των ποιοτικότερων προϊόντων.

  • Εκτίμηση των διαδικασιών μεγιστοποίησης των αποτελεσμάτων στο τμήμα F&B.

  • Κατανόηση των εξελίξεων της αγοράς εστίασης.

  • Κατανόηση των εξελίξεων καταναλωτικής συμπεριφοράς στον κλάδο.

  • Κατανόηση και εφαρμογή μεθόδων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Barista  - Επίπεδο Advanced

  • Θεωρητικά θέματα & αρμοδιότητες πόστου

  • Πρώτες ύλες και προϊόντα

  • Κλασσικές συνταγές ροφημάτων

  • Marketing & εξυπηρέτηση πελάτη

  • Αγγλική ορολογία

  • Συνεργασία με άλλα τμήματα του ξενοδοχείου

  • Πρακτική στο Bar

    • Μύλος άλεσης

    • Μηχανή Εσπρέσσο

    • Παρασκευή εσπρέσσο

    • Παρασκευή λοιπών ροφημάτων με βάση τον εσπρέσσο (freddo, cappuccino, lungo, macchiato, ristretto κοκ)

    • Άλλα ροφήματα: Σοκολάτα - Τσάι - Ελληνικός - Φίλτρου - Frozen - Smoothies

  • Εκτέλεση πολλαπλών ή μεγάλων παραγγελιών

  • Latte art

Bartending -  Επίπεδο Advanced

  • Θεωρητικά θέματα & αρμοδιότητες πόστου

  • Βασικές αρχές bartending

  • Γνώση της κάβας της ξενοδοχειακής μονάδας

  • Κλασσικές συνταγές cocktail

  • Αγγλική ορολογία

  • Πρακτική στο Bar

    • Τεχνικές ανάνειξης (Pouring, Stirring, Shaking, Rolling, Floating)

    • Garnishing

    • Glass styling

    • Cocktail εφέ

  • Bar tricks

  • Εκτέλεση πολλαπλών ή μεγάλων παραγγελιών

Τραπεζοκομία – Service -  Επίπεδο Advanced

  • Θεωρητικά θέματα

  • Ιεραρχία, οργάνωση και καθήκοντα προσωπικού

  • Βασικές αρχές τραπεζοκόμου

  • Εξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεων

  • ISO / HACCP

  • Ανάλυση γευμάτων

  • Οινολογία

  • Ταίριασμα φαγητού – ποτού (κρασιού / μπύρας)

  • Ορολογία κλάδου  

  • Πρακτική στο χώρο εστίασης

    • Service σε cafe/bar/club

    • Στρώσιμο τραπεζιών

    • Σχηματική δίπλωση πετσετών πελάτη

    • Mise en place (προετοιμασία πόστου)

    • Τρόποι σερβιρίσματος (Αγγλικός, Γαλλικός, Βιεννέζικος κ.α.)

    • Άνοιγμα φιάλης και σερβίρισμα κρασιού

    • Λήψη παραγγελίας

    • Στήσιμο Buffet

  • Τεχνικές αύξησης πωλήσεων

  • Hosting

  • Οργάνωση δεξιώσεων

Φιλετάρισμα  & φλαμπέ

Εκμάθηση χειρισμού μαχαιριών, λαβίδων κοκ αναλόγως του επιθυμητού  decoupage (καθαρισμός) και πρακτική εφαρμογή σε:   

  • Ξεκοκάλισμα κοτόπουλου

  • Φιλετάρισμα ψαριού  

  • Τεμαχισμός και σερβίρισμα κρέατος σε φέτες  

  • Φλαμπέ φρούτων

(σημ: η συγκεκριμένη ενότητα δεν περιλαμβάνει πιστοποίηση)

Διάρκεια και κόστη:

Διάρκεια προγράμματος: 90 ώρες
Κόστος: 1190€
Εφάπαξ αποπληρωμή: 1090€
Δείτε τα web offer μας για προσφορές
 

 

 



στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με το πρόγραμμα που ενδιαφέρθηκα, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό).
(Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)
Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Στέλεχος Bar & Restaurant Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter