Τομέας Πληροφορική

Photoshop

240 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Το Photoshop είναι η πλέον καθιερωμένη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας. Πρωτοεμφανίστηκε το 1987 ως η δημιουργία ενός υποψηφίου διδάκτορα του πανεπιστημίου του Michigan, με το όνομα Display. Το 1988 μετονομάστηκε σε ImagePro και τον ίδιο χρόνο πήρε το τελικό της όνομα και πρωτοκυκλοφόρησε ως συμπληρωματικό λογισμικό στο πακέτο ενός slide scanner της Barneyscan. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος , θα μάθετε πώς να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε γραφιστικό και φωτογραφικό υλικό.

 

  • Βασικές έννοιες γραφιστικής.

Ξεκινώντας , θα μάθετε για τα είδη και την χρήση των διαφορετικών formats καθώς και πολλούς ορισμούς και έννοιες της γραφιστικής ( όπως το «ξάκρισμα» και το «ξεφοντάρισμα» ) , ώστε να συμφιλιωθείτε γρήγορα με τη «γλώσσα» του κλάδου.

 

  • Βασική θεωρία χρώματος.

Εδώ θα μάθετε για τις διαφορετικές χρωματικές κλίμακες , τις χρωματικές κωδικοποιήσεις όπως επίσης για τα μηνύματα που «εκπέμπει» κάθε χρώμα

 

  • Εισαγωγή στο Photoshop.

Σε αυτό το στάδιο θα «βουτήξετε» στον κόσμο του Photoshop μαθαίνοντας για τις λειτουργίες, τα εργαλεία και προπάντων τη λογική του. Θα μάθετε να δημιουργείτε να επιλέγετε  και να επεξεργάζεστε διαφάνειες και αντικείμενα με την πληθώρα δυνατοτήτων που μόνο το Photoshop μπορεί να παρέχει. 

 

 

  • Photomanipulation.

Εδώ θα μάθετε να εισάγετε, να επεξεργάζεστε, να τροποποιείτε και να αποθηκεύετε φωτογραφικό υλικό. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε με τις περισσότερες λειτουργίες, εφέ και φίλτρα του προγράμματος που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες του κλάδου.

 

  • Γραμματοσειρές και κείμενο.

Εδώ θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την δημιουργία και επεξεργασία κειμένου σε δημιουργικό επίπεδο.

 

  • Δημιουργία και Επεξεργασία Διανυσματικών Σχεδίων (Vector).

Η επιτομή της γραφιστικής πλέον θα είναι παιχνίδι στα χέρια σας για την δημιουργία λογοτύπων και διανυσματικών σχεδίων. Αντίο pixels !