Τομέας Τουρισμός

Bartending

220 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Απευθύνεται σε:
Άτομα που θέλουν να είναι σε θέση να εργαστούν στο χώρο του Bar και κυρίως στο κομμάτι του αλκοόλ, από μικρά συνοικιακά Bars μέχρι μεγάλα Clubs και πολυτελή ξενοδοχεία.

Καλύπτει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από το πώς πρέπει να είναι στημένο ένα bar, τις διάφορες τεχνικές παρασκευής ποτών και cocktails έως και εντυπωσιακoύς τρόπους παρουσίασης και σερβιρίσματος που θα συναρπάσουν οπτικά και γευστικά τον πελάτη.

 

Τα μαθήματα γίνονται σε γκρουπ των 4-7 ατόμων.

 

Μένεις εκτός Θεσσαλονίκης; Κάλεσέ μας για να σου αναλύσουμε το πρόγραμμα Rural που αφορά τα σεμινάρια bartending. Τα προγράμματα Rural παρέχουν ευκολίες στην παρακολούθηση της θεωρίας, στέγη στις εστίες της σχολής και απομακρυσμένη επικοινωνία με τους καθηγητές.   

 

Οι σπουδαστές μπορούνε να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω επίπεδα κατάρτισης, κάθε ένα εκ των οποίων είναι η συνέχεια του προηγούμενου (πχ το Basic περιλαμβάνει το Entry):

Bartender Entry: Βασικές εισαγωγικές γνώσεις

Μέσα σε 12 ακαδημαϊκές ώρες θεωρίας και πρακτικής αποκτούν τις απολύτως βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε ένας που ασχολείται με τον συγκεκριμένο τομέα. Πιο συγκεκριμένα βλέπουν...

 • Υποχρεώσεις και ευθύνες της θέσης

 • Χαρακτηριστικά, δεξιότητες προσόντα του Bartender

 • Εξυπηρέτηση πελατών & διαχείριση παραπόνων

 • Βασικές κατηγορίες αλκοολούχων ποτών και τρόπος παρασκευής τους

 • Πώς είναι στημένο ένα bar από άποψη εργαλείων, σκευών και ποτηριών.

 • Βασικότερες τεχνικές παραγωγής ποτών

 • Παρασκευή βασικών κλασσικών cocktail.

Απευθύνεται σε άτομα που χρειάζονται αυτή τη δεξιότητα ως συμπληρωματική σε θέσεις εργασίας που δεν σχετίζεται 100% με το αλκοόλ. (πχ barista) 

Κόστος: 120€

 

Bartending Basic: Ολοκληρωμένη γνώση

Παρακολουθώντας το πρόγραμμα αυτό, οι σπουδαστές ολοκληρώνουν καταρχήν το bartending entry level. Μετά την ολοκλήρωση των ακόμα 12 ωρών του basic level...

 • Αποκτούν δεξιότητες σε όλες τις τεχνικές μίξης και παρασκευής short drinks, long drinks και cocktails (Mixology).

 • Είναι σε θέση να γαρνίρουν και να διακοσμούν ποτήρια με εντυπωσιακούς τρόπους (Glass Styling).

 • Αναγνωρίζουν εκατοντάδες μάρκες από διάφορα αλκοολούχα ποτά (whiskey, vodka, tequila, rum, gin) και αντιλαμβάνονται τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με αποτέλεσμα να μπορούν να εξυπηρετούν αρτιότερα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες (Ποτογνωσία).

 • Αποκτούν βασικές γνώσεις επάνω στο κρασί (Βασική Οινολογία) καθώς και τρόπους σερβιρίσματος διάφορων αλκοολούχων όπως πχ το Brandy.

 • Γνωρίζουν μια σειρά από τα πιο σημαντικά λικέρς, πώς ονομάζονται, από τι φτιάχνονται και τι γεύση έχουν (ποτογνωσία). Αυτό βοηθάει να είναι σε θέση στο μέλλον να φτιάχνουν τα δικά τους cocktails. 

 • Στο επίπεδο αυτό θα δούμε όλα τα κλασσικά αλλά και τα εμπορικά cocktails (Παραγωγή)

Με την ολοκλήρωση του επιπέδου Basic, οι εκπαιδευόμενοι είναι και σε θέση να συμμετάσχουν προαιρετικά στην εξέταση πιστοποίησης μέσω του τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ύλη είναι ανάλογα διαμορφωμένη για να καλυφθούν οι ανάγκες της εξέτασης.

Με το πέρας της κατάρτισης παρέχεται πιστοποίηση σπουδών Datalabs με τη μορφή βεβαίωσης παρακολούθησης.

Κόστος: 190€ (Δηλαδή τα 120€ του Entry συν επιπλέον 70€)

 

Bartending Advanced: Ταχύτητα, εφέ και αποδείξεις...

Στο πρόγραμμα αυτό, οι σπουδαστές έχουν ήδη ολοκληρώσει το bartending entry και basic level. Στο advanced level...

 • Μαθαίνουν πώς θα ταξινομούν τις παραγγελίες προκειμένου να αυξήσουν την ταχύτητα παραγωγής των ποτών

 • Προπονούνται στην ταχύτητα παρασκευής και μίξης (Speed Bartending).

 • Μαθαίνουν και εφαρμόζουν ειδικά εφέ.

 • Παράγουν το δικό τους βίντεο που αποδεικύει τις γνώσεις τους και την αξία τους.

Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 4 ώρες σε group και άλλες περίπου τόσες σε μορφή ιδιαίτερου μαθήματος (Personal Training)

Κόστος: 330€ (Δηλαδή τα 190€ του Basic συν επιπλέον 140€)

 στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με το πρόγραμμα που ενδιαφέρθηκα, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό).
(Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)
Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Bartending Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter