facebookpixel

Γιατί Barista στη Datalabs

  • Εκπαίδευση επικεντρωμένη στην πρακτική εξάσκηση
  • Δια βίου πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό
  • Διδασκαλία από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου
  • Εξασφάλιση διαμονής για άτομα βρίσκονται μακριά από τους χώρους της πρακτικής

Περιγραφή

Ιδανικό σεμινάριο 2 εβδομάδων για άτομα που θέλουν να εξασφαλίσουν γρήγορα απασχόληση στο χώρο του καφέ σε ένα μεγάλο εύρος εταιριών. Από μικρές συνοικιακές καφετέριες ή κυλικεία μέχρι μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία. Γνώση ή εμπειρία δεν είναι προαπαιτούμενα. Τα μαθήματα γίνονται σε γκρουπ των 4-6 ατόμων.


Barista: Θεωρία και Πρακτική

Θεωρία - 8 ώρες: Μαθαίνουμε όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον καφέ, το τσάι και το κακάο (ιστορικά στοιχεία - πρώτες ύλες, συγκομιδή και επεξεργασία). Μιλάμε για τις διάφορες μηχανές που θα κληθούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάνουμε αναφορές σε παρασκευάσματα που έχουν ως βάση τον espresso. H παρακολούθηση της θεωρία γίνεται σε μέρες-ώρες που βολεύει τους σπουδαστές, με όσες επαναλήψεις χρειαστούν!Πρακτική -  20 ώρες: Περιλαμβάνει τα διεθνή ζεστά ροφήματα όπως καφές φίλτρου, γαλλικός, espresso, ristretto, lungo, macchiato, doppio, americano, cappuccino, latte, flat white καθώς και κρύα ροφήματα με βάση τον espresso που τα συναντούμε συστηματικά στην Ελλάδα όπως freddo espresso, και freddo cappuccino.  Επιπλέον θα δούμε και όλους τους υπόλοιπους βασικούς καφέδες της χώρας μας όπως ο ελληνικός και φυσικά ο Frappe. Και μάλιστα για όλα τα παραπάνω θα δούμε διάφορες μεθοδολογίες παρασκευής ώστε να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να ταιριάξει σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας. Προφανώς ένας barista δεν περιορίζεται μόνο στους καφέδες. Θα μάθουμε να φτιάχουμε και όλα τα ροφήματα που θα συναντήσουμε σε πραγματικές συνθήκες εργασίας όπως ζεστές και κρύες σοκολάτες, τσάι και άλλα αφεψήματα όπως και smoothies. Και τέλος θα δούμε πώς θα ρυθμίζουμε και θα συντηρούμε τις μηχανές του bar μας.
Live CV: Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων παραλαμβάνεις το πιστοποιητικό παρακολούθησης και, αν θέλεις και χωρίς κόστος, μπαίνεις στο portal εργασίας της Datalabs αυξάνοντας εξαιρετικά τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας. To προφίλ θα είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε ψάχνει άτομα για την θέση του barista. Θα περιέχει εικόνες και βίντεο από τα παρασκευάσματα που έκανες κατά τη διάρκεια των μαθήματων καθώς και διάφορα προσωπικά στοιχεία όπως ηλικία προϋπηρεσία γνώση ξένων γλωσσών και ότι άλλο ορίσεις εσύ.

https://barista.datalabs.edu.gr/

Θες έξτρα πρακτική και advanced πιστοποιητικό; Αν επιθυμείς να εξασκηθείς περισσότερο και να αναβαθμίσεις το πιστοποιητικό σου σε επίπεδο advanced, μπορείς να επιλέξεις ακόμα μία μέρα πρακτικής σε συνέχεια της βασικής εκπαίδευσης. Το μάθημα θα γίνει σε μορφή ιδιαίτερου τεσσάρων ωρών και εκτός από πρακτική θα πάρεις επιπλέον γνώσεις επάνω σε θέματα διοίκησης κόστους και μάρκετινγκ. Επιπλέον θα δημιουργηθεί και θα σου παραδοθεί ένα video το οποίο θα παρουσιάζει τις δυνατότητές σου και εν μέρει θα υποκαθιστά την προϋπηρεσία που ζητούν πολλές επιχειρήσεις. Το video αυτό θα αναρτηθεί και στο προφίλ σου στο portal εργασίας της datalabs. Το κόστος της αναβάθμισης αυτής ανέρχεται στα 100€.

Εισηγητής

Φωτογραφία εισηγητή
Η Άννα Αγκτζίδου είναι στο χώρο της εστίασης 14 χρόνια με γνώσεις σε brewing, sensory, roasting, bartending creative zero waste techniques και bar management. Παράλληλα ασχολείται με δημιουργία και επιμέλεια καταλόγων καφέ – κοκτέιλ και Consulting σε επιχειρήσεις. Σήμερα εργάζεται στο κέντρο της πόλης στο Moldee (FNL- βραβευμένο fine dining bar restaurant). Δείτε το βιογραφικό της εδώ
Έναρξη 16/9
4 θέσεις ακόμη!

Ρωτήστε μας για το σεμινάριο

Συναινώ στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με την ερώτησή μου, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό). (Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)