facebookpixel

Τι διδάσκεται

  • Junior developer σε μόλις 112 ώρες
  • Δημιουργία portfolio έργων
  • Εκπαίδευση από επαγγελματίες προγραμματιστές
  • Έμφαση στην πρακτική εξάσκηση
Δείτε τον οδηγό σπουδών Οδηγός σπουδών

Περιγραφή


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν ως junior developers στον τομέα του web design και να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον εν λόγω τομέα, καθώς και σε εργαζόμενους που επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους/ πραγματοποιήσουν αλλαγή καριέρας.


Είναι επίσης ιδανικό για άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση στον συνεχώς ανερχόμενο τομέα της παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης ιστοσελίδων και διαχείρισης e-shop.


Μέσα σε ένα διάστημα 3 μηνών παρέχονται όλες οι απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία που απαιτούνται στο σχεδιασμό ιστοσελίδων με γνώμονα τα User Experience (UX) και User Interface (UI) Design. Το πρόγραμμα διδάσκεται από 3 διαφορετικούς εισηγητές, έκαστος εξειδικευμένος στο αντικείμενό του και υποστηρίζεται από πληθώρα ασκήσεων και ατομικών projects μέσω των labs που πραγματοποιούνται. Δεν υπάρχει καμία προαπαιτούμενη γνώση για την παρακολούθησή του.
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει 4 ενότητες


1η Ενότητα – WordPress, SEO & web design


Εδώ οι σπουδαστές μαθαίνουν σχεδιασμό και στη συνέχεια υλοποίηση ενός website. Επίσης διδάσκονται τεχνικές διαχείρισης περιεχομένου καθώς και τεχνικές Search Engine Optimization (SEO).  

Επίσης, διδάσκονται σχεδίαση, υλοποίηση και διαχείριση ενός e-shop μέσω συστήματος διαχείρισης περιεχομένου.


2η Ενότητα – Web standards: HTML5, CSS3, JavaScript


Τα πρώτα βήματα στον διαδικτυακό προγραμματισμό είναι συγκεκριμένα και είναι τα επονομαζόμενα web standards, το τρίπτυχο HTML5, CSS3 και η JavaScript.


Η HTML5 ήρθε και έφερε αρκετές αλλαγές στον τρόπο που αναπτύσσουμε ιστοσελίδες. Με υποστήριξη πλέον πολλών νέων στοιχείων, όπως οπτικοακουστικά μέσα (αρχεία βίντεο και ήχου), μαθηματικές εξισώσεις και πλούσια χαρακτηριστικά για τα επιμέρους τμήματα των ιστοσελίδων ο προγραμματιστής γλυτώνει χρόνο ανάπτυξης και παράγει πιο ποιοτικό κώδικα.

Ομοίως η CSS3 έφερε πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά, όπως διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης του χρήστη για υποστήριξη διάφορων συσκευών, αλλά και animation καθώς και πολλά νέα στοιχεία, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε πιο συμπαγή και κατανοητό κώδικα.

Η JavaScript είναι πλέον μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες παγκοσμίως για την ανάπτυξη αλληλεπιδραστικών σελίδων. Χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό σελίδων και την αντίδρασή τους σε ενέργειες του χρήστη ή πιο απλά για εντυπωσιακά εφέ.


3η Ενότητα - Βάσεις Δεδομένων

Οι σπουδαστές διδάσκονται θεωρία βάσεων δεδομένων, βασικές αρχές και έννοιες βάσεων όπως κλειδιά, σχέσεις και ακεραιότητα, indexes, αλλά και θεωρίες βελτιστοποίησης όπως κανονικοποίηση και SQL Analyzers. Διδάσκονται προχωρημένες εντολές SQL, όπως Groups, Exists, Any, type conversions, αλλά και stored procedures. Γνωρίζουν εργαλεία βελτιστοποίησης, όπως ο SQL Analyzer της Microsoft.


4η Ενότητα – PHP, MySQL

php mysql

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εκμάθηση της πλέον διαδεδομένης γλώσσας ανάπτυξης ιστοσελίδων, την PHP καθώς και το σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL, απαραίτητα για κάθε διαδικτυακή εφαρμογή.

 

Software labs - Coding bootcampsΜε την ολοκλήρωση κάθε ενότητας διεξάγονται εξειδικευμένα labs, όπου οι μαθητές με την έμπειρη καθοδήγηση των εισηγητών υλοποιούν ατομικά projects με σκοπό την καλύτερη δυνατή αφομοίωση της διδακτέας ύλης, αλλά και τη σύσταση ενός αρχικού portfolio έργων. Μετά το τέλος και των labs, διεξάγονται εξετάσεις πιστοποίησης και ξεκινάει η επόμενη ενότητα.


Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, απογεύματα, Δευτέρα και Τετάρτη ή Τρίτη και Πέμπτη, από τις 18.30 έως τις 22.00. Μπορείτε φυσικά να παρακολουθήσετε και εξ' αποστάσεως, ζωντανά στις ώρες των μαθημάτων.Καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και μετά τη λήξη αυτού, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα αναπλήρωσης, αλλά και επανάληψης των διαλέξεων, ασύγχρονα, μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα της Datalabs, DES. Έτσι μπορούν ανά πάσα στιγμή, να λύσουν όποια απορία παρουσιαστεί, αλλά και να δουν ξανά, στο χρόνο τους, όποιο σημείο επιθυμούν.


Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κάθε μαθητής παραλαμβάνει από το ΚΔΒΜ Datalabs πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου και λαμβάνει (προαιρετικά)  μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης στο WordPress, την JavaScript και την PHP. Οι πιστοποιήσεις επαγγελματικής κατάρτισης είναι διαθέσιμες από το φορέα πιστοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού ACTA, που είναι Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κόστος προγράμματος: 990€ (δεν συμπεριλαμβάνει τα κόστη πιστοποίησης).
Φοιτητές και άνεργοι έχουν έκπτωση 10% στην αρχική τιμή του προγράμματος.
Αναζητείστε τις early bird προσφορές για εγγραφή με προνομιακές εκπτώσεις έως και 40%

Περιεχόμενα

Ώρες διδασκαλίας: 106
Έναρξη 16/9
3 θέσεις ακόμη!

Ρωτήστε μας για το σεμινάριο

Συναινώ στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με την ερώτησή μου, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό). (Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)