Τομέας Πληροφορική

Βάσεις δεδομένων

191 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Απευθύνεται σε:
Άτομα που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο απαραίτητο πεδίο των βάσεων δεδομένων και των τεχνολογιών που έχουν στη διάθεσή τους προγραμματιστές κάθε είδους εφαρμογών, διαδικτυακών, αλλά και desktop ή smartphone.
Διάρκεια: 12 ώρες. Ειδικές εκπτώσεις σε φοιτητές και άνεργους

Distance Learning badge

Οι περισσότερες εφαρμογές που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν κάποιου είδους βάση δεδομένων για να αποθηκεύουν τα στοιχεία τους. Οι ανάγκες για όλο και πιο εξελιγμένες βάσεις δεδομένων αυξάνουν συνεχώς, για αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους καινούργια συστήματα και μέθοδοι αποθήκευσης δεδομένων. Το σίγουρο είναι πως με ότι τεχνολογία και να ασχοληθεί κάποιος, αργά ή γρήγορα θα κληθεί να σχεδιάσει κάποια δομή δεδομένων, να αποθηκεύσει ή να αντλήσει δεδομένα από κάποιοι είδους βάση ή σύστημα αποθήκευσης.

database relationships

Με το συγκεκριμένο σεμινάριο, οι σπουδαστές διδάσκονται θεωρία βάσεων δεδομένων, βασικές αρχές και έννοιες βάσεων όπως κλειδιά, σχέσεις και ακεραιότητα, indexes, αλλά και θεωρίες βελτιστοποίησης όπως κανονικοποίηση και SQL Analyzers.

Μαθαίνουν τις διαθέσιμες επιλογές που έχει ένας προγραμματιστής σχετικά με το τι σύστημα βάσης δεδομένων να επιλέξει για την υλοποίησή του. Διδάσκονται προχωρημένες εντολές SQL, όπως Groups, Exists, Any, type conversions, αλλά και stored procedures. Γνωρίζουν εργαλεία βελτιστοποίησης, όπως ο SQL Analyzer της Microsoft

mongo db

Τέλος, διδάσκονται τη χρήση noSQL βάσεων και πιο συγκεκριμένα τη mongoDB. Γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης δεδομένων και τα βασικά κριτήρια επιλογής αυτών, αναλόγως του εκάστοτε project.

 

Εισηγητής
Παπουτσάκης Βασίλης

Software Developer
Back End προγραμματιστής στην arx.net

Διάρκεια και κόστη:

Διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
Κόστος: 180€
Εφάπαξ αποπληρωμή: 150€
Ειδικές εκπτώσεις σε ανέργους και φοιτητές
 

Δείτε τα web offers μας στην κορυφή της σελίδας ή στο τέλος αυτής (ανάλογα με τη συσκευή σας) για τις καλύτερες προσφορές!

 στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με το πρόγραμμα που ενδιαφέρθηκα, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό).
(Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)
Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Βάσεις δεδομένων Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter